fredag 10. februar 2012

Ferdigstillingens dag!

Jeg har bursdag i dag! Og jeg er hjemme alene med to syke barn. Samboeren spiller i brassband, og de har NM i dag og i morgen. Knall god timing.

Så dagen i dag har bestått av stue og tv. Genialt å strikke litt da, og ikke minst ferdigstille.

Disse sokkene begynte jeg på i sommer. Jeg hadde strikket tre av den, så den siste sokken manglet en makker. Jeg fant posen da jeg leita etter noen pinner i går, så det var jammen på tide å få dette ferdig.
Lykken er jo at jeg har tenkt lenge på at trollungen burde få seg flere par sokker. Hun er så glad i dem. Når de i barnehagen vil at hun skal ta på seg strikkasokker før de skal ut tar hun dem på mens hun sier: Fine labba! Jenta er bare 2 år, og hun har skjønt det!


Mønster: Jettesokker
Garn: Sportsragg fra Sparkjøp
Pinne 3,5
Mengde: 80 gram tilsammen.

Ei veldig god veninne av meg venter smått til sommeren. Om sommeren trenger man ikke så mye ulltøy er min erfaring, og hun er av samme oppfattning. Men tepper kan man sjeldent få nok av. Jeg fant et nøste med Kauni og en rest med noe annen Kauni. Jeg synes teppet ble kjempefint med den brune kanten, men om det kan brukes til begge kjønn? Ja det får moren bestemme. Alternativt så kommer det sikkert en gutt en eller annen gang, så jeg får nok gitt det bort likevel. Det ble ikke så veldig stort, men fin størrelse til å legge over i en vogn, seng eller vugge.


Mønster: Teppe fra Nøstebarn
Garn: Kauni
Pinne: 4,5
Mengde: 180 gram

Det siste prosjektet jeg har ferdigstilt i dag er et par votter til trollungen. Hun er ram på å dra av seg vottene, og trenger votter som har knyting på. I tillegg har jeg strikket inn en vrangbord i babyull på innsiden av skaftet slik at vottene holder seg inntil underarmen.
Når jeg tok frem garnet til disse vottene og begynte å strikke, så fikk jeg klar beskjed: Fin mamma, til Oda.


Jeg var veldig usikker på hvordan disse ville tove, men det ble akkurat som jeg hadde håpet! Snakk om flaks! Det er kun fordi det er bursdagen min tenker jeg, for jeg pleier absolutt ikke å ha sånn flaks.


Mønster: Eget
Garn: Rosa: Gjestal Ullteppegarn, svart: Gjestal Babyull
Pinne: Rosa: 3,5, svart: 3
Mengde: 50 gram

Nå skal jeg begynne på et nytt prosjekt med det svarte og regnbuede meisegarnet mitt. Jeg hadde jo strikket en topp av dette, men den seg noe voldsomt og ble tilslutt ubrukellig, så da rekket jeg den opp. Jeg prøver igjen, denne gangen på pinne 2 og 2,5. Det blir en utfordring da jeg ikke er noen liten jente akkurat.

Håper dere får en flott helg alle sammen! Og takk for at du tok deg tid til å lese bloggen min i dag. Jeg setter veldig stor pris på det!

6 kommentarer:

Hunnipunni sa...

Juhu !!! Gratulerer med dagen nok en gang :) Du har vært kjempeflink i dag !!! Skjønner godt at trollungen liker de sokkene, og nå blir hun god og varm på hendene også.
Jeg synes teppet ble veldig fint og jeg hadde lett brukt det uavhengig av kjønn. (Nå er jeg litt sær da og syns folk er alt for opptatt av det der gutte/jente farge greiene).

Mona sa...

Skjønne små sokker :) Så lur den løsningen var, med vrangbord inni tovavottene!

Ulla-Bella sa...

Så mye fint du har laget. Gratulerer på etterskudd.

Ruth sa...

Hei på deg får ta en tur innom deg en tur og titte her var det mye herlig...

Ruth sa...

Hei på deg får ta en tur innom deg en tur og titte her var det mye herlig...

Fru Keilegavlen sa...

Så mykje koseleg du har strikka! Gratulera med overstått. Ønskjer deg ein fin søndag.