søndag 1. januar 2012

God nytt år og oppsummering av håndarbeidet i 2011

Hei alle sammen og Godt nyttår til alle mine lesere!

Jeg er veldig glad for alle som er innom å leser på bloggen min, og setter stor pris på hver og en av dere. Jeg er ofte rundt på bloggrunder selv, men er fryktelig dårlig på å legge igjen kommentarer. Men dere som ligger i blogglisten min på høyre side skal vite at jeg er innom dere jevnlig.

Overgangen mellom et gammel og ett nytt år er tiden da mange ser tilbake på det året som har gått, og det har jeg også tenkt å gjøre.

i 2011 har jeg strikket 45 ting og til sammen 6667 gram. Meterne har jeg ikke giddi å regne ut.
Jeg ser at det er vennene mine som var de store vinnerne i 2011. Hele 22 av tingene jeg strikket var nemlig gaver, jeg har fått 7 ting i år, guttungen 1 ting, og jentungen 11. Øvrig familie har fått 3 ting, samt at jeg har strikket 2 ting til huset.

Veldig overraskende så ser jeg at det er pinne nummer 3 som er mest brukt. Jeg har brukt pinne nummer 3 hele 17 ganger! Dette er inkludert vrangborder og andre småting som krever mindre pinner, men de fleste tingene på pinne 3 er hoveddelen altså. Ellers så har jeg brukt pinne 3,5 - 12 ganger, pinne 5 - 8 ganger, 4 og 4,5 - 5 ganger, og pinne 2,5 - 5,5 - 7 - 8 -1 gang hver.

Jeg har også brukt en del forskjellig garntyper. 26 forskjellie typer garn har vært på pinnene, og mest brukt er Baby merino (babyull) fra Gjestal. Ellers så er Sterk brukt 5 ganger, og Smart og Alfa henholdsvis 3 ganger. Garn jeg har brukt to ganger er Trysil Superwash, Fabel, Merino extra Fine fra DROPS, Catania color fashion, Sisu, Wollmeise, Nepal, Rubin, Og Online supersocke. Brukt en gang er garnene Chiri, Dale babyull, Safir, Fritidsgarn, Opal, Mystic alpakka, Shetland soft fra Malsen og mor, Fleece artist Nova, Kauni og Fame Trend.

Når det gjelder mengde så er det nok Wollmeise som er mest brukt da de to plaggene har veid en del.

Farger jeg har brukt i 2011 er mye lilla. Hele 12 ganger har jeg brukt lilla enten i hele arbeidet eller deler av det. Blå har jeg brukt 10 ganger, Rød, brun, svart og grønn har blitt brukt 6 ganger, Petrol eller turkis er brukt 5 ganger, grå 5 ganger og orange 2 ganger. Beige og rosa 1 gang hver.

Til slutt så skal jeg ta en oppsummering på hvor ofte jeg faktisk bruker mønster.
Når jeg har kikket igjennom ser jeg at jeg har brukt mønster 23 ganger, og strikket etter prøv og feil/infallsmetoden 22 ganger. Det er ikke dårlig. Nå skal det jo sies at begge Wollmeisetoppene jeg har strikket i Meis, begge er rekket opp fordi de ikke ble bra etter litt sig...

Alt i alt synes jeg at strikke året har resultert i masse flott, og at mengden er imponerende med tanke på at jeg begynte på skole i August.

På pinnene nå har jeg en tunika i lerke og en strikkepose i Kauni som er nesten ferdig. Den mangler bare noen lommer og litt toving. På heklekroken har jeg et Piquant sjal og et restegarnsteppe i sokkegarn og babyull tykkelse. Disse får overføres til årets regnskap.

Lykke til inn i det nye året folkens! Så håper jeg kreativiteten er på topp!

Mange hilsner fra meg!

4 kommentarer:

lise sa...

Du har vært flittig!

Godt nytt år til deg, Kozemor!

strikkedilla sa...

Det har blitt mange ting ja. Gleder meg til å følge deg i dette året også. Godt nytt år.

Lalique sa...

happy & beautiful new year

http://laracroft3.skynetblogs.be
http://lunatic.skynetblogs.be

Jette Kjørseng sa...

Så produktiv du har vært! Flott oppsummering også - morsomt :-)