fredag 29. juli 2011

Marius med rundfelling

Jeg har bestemt meg for at jeg må trene på mønsterstrikk med flere farger. Dette er noe jeg føler jeg ikke mestrer så godt. Jeg knoter noe verre og det tar utrolig lang tid. Jeg blir sur, grinete og utolmodig. Der for har jeg prøvd å holde meg unna mønsterstrikk.
Men nå skal jeg lære meg det! Med jevne mellomrom skal jeg ha noe mønsterstrikk å drive med.

I denne omgangen ble det Marius med rundfelling. Oppskriften har jeg kjøpt i en av Sandnes sine hefter.
Jeg ville ikke ha de tradisjoneller Mariusfargene, men vet ikke helt om disse ble helt som jeg hadde tenkt heller.
Gråfargen er litt mørkere enn det som vises på bilde, og som dere ser så blir det rosa mønsteret litt borte i bakgrunnen.Jeg fikk også for lite garn til å fullføre det rosa mønsteret. Jeg manglet garn til 24 masker på siste runde med rosa. Utrolig surt og irriterende, men jeg byttet ut den omgangen med lilla. Funker helt fint.

Jeg har også strikket ribbekantene med lilla. Dessuten har jeg byttet ut vanlig ribb med 1 vridd rett og en vrang. Synes det blir mye finere.
Jeg har også felt flere masker i halsen enn det som sto i oppskriften. Halsen ble veldig vid. Jeg synes halsen skal ligge inntill halsen.

Men alt i alt så er jeg fornøyd med at jeg fikk fullført. Så får man satse på at skrukkene retter seg ut etter vask............. Jeg har også allerede kjøpt inn garn til en ny genser. Denne gangen i brun med melert lilla og rosa.

Mønster: Marius med rundfelling fra Sandnesgarn
Garn: Smart fra Sandnesgarn
Pinne: 3 og 3,5
Mengde: 280 gram

2 kommentarer:

StrikkePia sa...

Den ble kjempe fin!!
Men trodde ikke du var rosa jeg............ ;-)

Strikkegal ;) sa...

Har strikket akkurat samme genser sikkert fra samme heftet og er heller ikke fornøyd med halsen...ble aaaltfor vid... greit å høre at det ikke var jeg som hadde gjort noe feil:) Fin genser, gøy å bruke utradisjonelle farger på tradisjonelle mønster;)