søndag 4. april 2010

Topp til tå along

Tema for alongen i april er LEGGER!

Jeg er ingen fan av leggvarmere, men jeg skal i en bursdagsmiddag snart og trengte en vertinnegave! Bare håper de passer...

Jeg så noen sokker som er strikket på denne måten på strikkekafe i Åsane. Jeg skulle få oppskriften neste kafe, men kom meg ikke avgårde til den.
Så da får man mekke sin egen oppskrift!

De jeg så var heller ikke så lange... De var mer som en vanlig sokk i lengde. Men tema legger er da legger, så da måtte man dra på litt i lengden.Den turkise delen skal det egentlig være snøring i. Men pga av litt skeiv sying, så droppa jeg den.

Slik ble disse strømpene til:

Jeg har brukt dobbel tråd med Sisu.
Du trenger til de fleste str. litt mindre enn 2 nøster til hver sokk.
Til kantene forran og tåen trenger du tilsammen 2 nøster.
Altså 4 nøster sokkefarge og 2 nøster kontrastfarge.

Jeg har brukt pinne nr 4,5. Men jeg strikker løst, så om du strikker "normalt" så kan du sikkert bruke pinne 5.

Legg opp 100 masker i kontrastfarge.
Strikk en pinne rett.
Strikk så en pinne med 2sm 1kast også 2 pinner rett igjen.
Skift til sokkefargen.
Strikk riller til arbeidet måler 23 cm*
Skift til kontrastfarge. Strikk 2 pinner rett (pass på at du skifter farge på rett siden), så en pinne med 2 sm 1 kast, 1 pinne rett og fell av. Sy sammen. Plukk eller strikk opp maskene på ene siden og fell en tå. Du kan bruke den tåa du liker best. Jeg bruker en omvendt tå opp sokk tå:

La oss si man har 40 masker.
Del disse i to (om man bruker magic loop, 2 rundpinner eller settpinner er vel revnende likegyldig, men på settpinner må man da dele i 4)
Strikk en omg rett
Strikk 1r, 2sm, Strikk til 3 masker igjen på pinnen, 2sm, 1r. Gjenta på resterende masker
Strikk en omg rett
Strikk 1r, 2sm, Strikk til 3 masker igjen på pinnen, 2sm, 1r. Gjenta på resterende masker

Fortsett å strikke 1 omg rett og en omgang med tilsammen 4 fellinger, til du har igjen 8 masker på hver pinne (tilsammen 16 masker) Mask sammen og strikk en make. Så kan man velge om man vil ha snøring eller ikke.*(Jeg bruker str 39 og har brede legger. Så man kan her justere hvor langt man strikker. Strikk i allefall bredden såpass at du må strekke litt i strikketøyet for å få det rundt den bredeste delen på foten din. Da også beregner den siste kanten med kontrastfarge)

Ingen kommentarer: